PPCT Finland Oy – IT-alan paalupaikalla jo yli 20 vuotta

PPCT Finland Oy – tai Pirkanmaan PC-Tuotteet Oy, kuten nimi kokonaisuudessaan kuuluu – näki päivänvalon vuoden 1994 kesällä. Olemme olleet mukana jatkuvasti kehittyvällä IT-alalla yli 20 vuoden ajan. Tiemme paikannuspalveluiden markkinajohtajaksi on ollut melko mutkitteleva, mutta jatkuvasti eteenpäin tähyävä määrätietoisuutemme ja halumme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua ovat olleet arvoistamme tärkeimpiä heti ensimetreiltä lähtien.

Toiminta alkoi tietokoneita kasaamalla ja myymällä

Ensimmäiset vuodet kuluivat myyden tietokoneita ja palvellen sekä yritysasiakkaita että kotikäyttäjiä. Alkuvaiheen kilpailu oli kovaa, joten päätimme erottua muista alan toimijoista tarjoamalla asiakkaille räätälöityä, kaikki tarpeet kartoittavaa ja toiveet täyttävää laadukasta palvelua. Jo tuolloin olimme aidosti asiakkaan puolella. Pian aloimme tarjota myös huolto- ja tukipalveluita: yritykset saivat kääntyä puoleemme kaikissa IT-tarpeissaan. Samalla oivalsimme myös kuukausimaksullisuuden mahdollistaman asiakasystävällisyyden – selkeä ratkaisu, johon luotamme yhä tänäkin päivänä.

Tiedonsiirto ja teleala tulevat mukaan kuvioihin

Vuonna 1996 tapahtuneen, lähes konkurssiin johtaneen vesivahingon jälkeen päädyimme etsimään uusia uria, jotka löytyivät pelkästään yritysasiakkaisiin keskittymisestä. Myöhemmin mukaan tulivat myös nettiyhteydet, palvelimet ja erilaiset puhelinkeskusratkaisut sekä niistä kaikista vastaaminen. Oli siis luonnollista ryhtyä yhteistyöhön telealan kanssa, etenkin kun GSM-ratkaisumme keräsivät laajaa huomiota operaattorien asiakkaiden keskuudessa. Sonera on säilynyt luotettavana kumppaninamme noista ajoista lähtien.

Nettisovelluksia sekä ajanvaraus- ja puhelinpalveluita

Ennen vuosituhannen vaihdetta IT-ylläpito vei lähes kaiken ajan. Samalla internet oli ujuttautunut lähes jokaiseen toimistoon, joten asiakkaiden toiveesta aloimme tehdä myös webbisivuja. Ensimmäinen oikea nettisovellus oli vuonna 1999 syntynyt, verkkosivujen kävijäliikennettä kartoittava Kristallipallo. Tuote oli liiankin aikaansa edellä, mutta polku omien sovellusten luomiselle oli avattu. Seuraavana vuorossa olivat sähköiset ajanvarauspalvelut, jotka olivat varusteltu monipuolisilla ominaisuuksilla. Toimintamme laajeni edelleen puhelinpalveluita tarjoavan Call-Centerin muodossa – yritysasiakkaat pystyivät delegoimaan tapaamistensa sopimiset ja muut puhelunsa meille. Harva asia on ikuista; niin tämäkin toiminta ennen pitkää loppui. Käteen oli kuitenkin jäänyt ajatus paikannuspalveluratkaisusta.

Paikannuspalveluiden markkinajohtajaksi

Paikannuspalvelumme sai alkunsa erään asiakkaamme tiedusteltua järjestelmää, joka mittaisi työkoneen käyttötunteja ja varaisi automaattisesti huoltoajan huoltovälin umpeutuessa. Kehitystyötä tehdessämme kuitenkin ymmärsimme tällaisen palvelun laajemman potentiaalin. Aiemmista tuotteista ja ammattilaistemme omasta osaamisesta ammennettiin irti kaikki mahdollinen, ja niin Paikannin.com alkoi hitaasti hioutua oikeaksi tuotteeksi ja palveluksi. Tuotekehittelyn ohella kypsyi päätös luopua kaikista vanhoista IT-palveluista ajanvarausta lukuun ottamatta ja keskittyä vain paikannusjärjestelmän kehittämiselle – tänään resurssimme ovat keskitetty ainoastaan lippulaivapalveluun.  Se on kannattanut, sillä tie on johtanut meidät paalupaikalle; markkinajohtajan asemaan.